Ook Ghana is verzekerd van deelname aan WK

0

Ghana heeft zich zondagavond verzekerd van een startbewijs voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika door met 2-0 te winnen van Soedan

De koploper in de Afrikaanse kwalificatiegroep D werd, mede door het gelijkspel van Mali tegen Benin (1-1), onbereikbaar voor de concurrentie. Bij rust leidden de Ghanezen met 1-0 door een doelpunt van Milan-speler Sulley Muntari na een kwartier. Michael Essien (Chelsea) besliste het duel in de tweede helft. Matthew Amoah (NAC) maakte drie minuten voor tijd plaats voor Asamoah Gyan. Eric Addo (Roda JC) speelde de gehele wedstrijd.

Ghana is het achtste land dat de eindronde al heeft bereikt. Nederland, Brazilië, Australië, Japan, Zuid- en Noord-Korea en uiteraard gastland Zuid-Afrika gingen voor.